Nieuws

juni 2018

vrijdag 22.06.2018

_50R5113.jpg
Je prestatie is vastgelegd door Aktiefoto.nl

Aktiefoto.nl was aanwezig en heeft je fietsprestatie vastgelegd bij de zevenhuizerplas. Je kunt je foto's hier bekijken en bestellen. Als je je startnummer invoert krijgt je al je foto's te zien.

lees meer

donderdag 21.06.2018

Sfeerverslag.jpg
200 helden, 275 kilometer en één doel

200 helden gingen vanochtend vanaf Hotel NH Atlantic te Kijkduin van start voor de eerste editie van de Midzomer Challenge. De ultieme wieleruitdaging op de langste dag van het jaar. Met een jongste deelnemer van 21 en een oudste deelnemer van 73 jaar een zeer gemêleerd gezelschap. 275 kilometer fietsen voor jezelf en voor KWF Kankerbestrijding, dat was het doel. Na de bemoedigende woorden van Peter Neuhuijs van KWF vertrok het peloton vol goede moed richting het oosten.

lees meer

woensdag 20.06.2018

MIDZOMER CHALLENGE (2).jpg
Deelnemerslimiet bijna bereikt

De inschrijvingen zijn de laatste dagen erg hard gegaan en inmiddels hebben bijna 200 fanatiekelingen zich ingeschreven voor de Midzomer Challenge. Daarmee is de deelnemerslimiet voor deze eerste editie bijna bereikt. Omdat we de kwaliteit van de tocht en de veiligheid van onze deelnemers willen waarborgen is het niet mogelijk om meer deelnemers te verwelkomen. De inschrijving staat open tot de deelnemerslimiet volledig bereikt is en zal dan automatisch sluiten. Inschrijven op de dag zelf zal niet mogelijk zijn. Volgend jaar zijn we zeker voornemens meer deelnemers te kunnen verwelkomen.

lees meer

maandag 18.06.2018

Jelle en Tim.JPG
Samen komen we steeds dichterbij!

De vrienden Tim en Jelle zijn onderdeel van The Dutch Pedalers. Een vriendenteam dat een giga fietsreis van Mexico-City naar Santiago de Chile maakt waarmee ze geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Jelle (op de foto in het midden) moest voortijdig (geblesseerd) het team verlaten. Maar… hij laat zijn team niet in de steek! Want, hij heeft een vriendenteam in Nederland gemobiliseerd dat op afstand mee fietst met de Midzomer Challenge!

lees meer

woensdag 13.06.2018

hollands-duin.jpg
HIGHLIGHTS OP DE ROUTE - #5 HOLLANDSE DUINEN

Het laatste stuk van de route gaat door het Nationaal park Hollandse duinen. Dit natuurgebied heeft de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’ ontvangen! Het gebied is 43 km lang en bestaat uit 4.610 hectare aan Natura 2000-gebieden: Solleveld & Kapittelduinen, Westduinpark & Wapendal, Meijendel & Berkheide, Coepelduynen, boswachterij Noordwijk en De Blink.

lees meer

donderdag 07.06.2018

Plassengebied site.jpg
HIGHLIGHTS OP DE ROUTE - #4 HET PLASSENGEBIED

De Midzomer Challenge is de ultieme wieleruitdaging op de langste dag van het jaar. Het parcours van 275 km is zeer uitdagend maar onderweg valt er ook een hoop te genieten! Bijvoorbeeld in het gebied bij de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Dit gebied heeft een oer-Hollands karakter en bestaat uit polders met langgerekte kavels en diverse plassen die ontstaan zijn door het afsteken van turf.

lees meer

maandag 04.06.2018

nh_atlantic_den_haag-024-facade.jpg
De Midzomer Challenge start nabij het NH Atlantic Hotel in Den Haag

Op donderdag 21 juni, de langste dag van het jaar, staat de Midzomer Challenge op het programma. 275 kilometer fietsen voor jezelf, of voor KWF. Onderweg fiets je langs rivieren, over heuvels en door polderlandschap, plassengebied en de Zuid-Hollandse duinen! De start en finish van deze ultieme lange afstand uitdaging zullen plaatsvinden nabij het NH Atlantic Hotel in Den Haag.

lees meer

vrijdag 01.06.2018

amerongse berg.JPG
HIGHLIGHTS OP DE ROUTE - #3 AMERONGSE BERG

De Midzomer Challenge is de ultieme wieleruitdaging. Het parcours van 275 km is zeer uitdagend maar onderweg valt er ook een hoop te genieten! De komende weken lichten we een aantal highlights van de route uit. Tijdens de Midzomer Challenge komen we de Amerongse berg tegen als je al 130 kilometer in de benen hebt. We fietsen we de berg op vanuit Amerongen. De beklimming is 2.200 meter lang en daarin overbruggen we 53 hoogtemeters.

lees meer

mei 2018

vrijdag 25.05.2018

IMG_7905.jpg
Lekker fietsen, maar wel smeren!

Het wordt dit weekend heerlijk fietsweer, de perfecte gelegenheid om een goede training te doen voor de Midzomer Challenge! Geniet daarbij van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Goede zonbescherming helpt om huidkanker te voorkomen. Verbranding door de zon is een grote risicofactor op het krijgen van huidkanker. Tijdens vergeten zonmomenten, ook tijdens een lange fietstocht, is insmeren en bedekkende kleding noodzakelijk.

lees meer

donderdag 24.05.2018

rivieren mzc.jpg
Highlights op de route - #2 Prachtige rivieren

De Midzomer Challenge is de ultieme wieleruitdaging. Het parcours van 275 km is zeer uitdagend maar onderweg valt er ook een hoop te genieten! De komende weken lichten we een aantal highlights van de route uit. Een groot deel van de Midzomer Challenge route gaat langs rivieren. Je fietst langs de Hollandse Ijssel, de Lek, de Neder Rijn, de Vecht en over de Amstel!

lees meer

vrijdag 18.05.2018

Rottemeren.jpg
Highlights op de route - #1 De Rottemeren

De Midzomer Challenge is de ultieme wieleruitdaging. Het parcours is zeer uitdagend maar onderweg valt er ook een hoop te genieten! De komende weken lichten we aantal highlights van de route uit. De route start in Den Haag, na ongeveer 30 kilometer fietsen we door het Rottemeren gebied. De Rottemeren is een stelsel van verbredingen van de rivier de Rotte.

lees meer

vrijdag 04.05.2018

Midzomer Challenge beeld groot.jpg
Midzomer Challenge steunt KWF Kankerbestrijding

275 km fietsen voor jezelf of tegen kanker! Donderdag 21 juni gaat de Midzomer Challenge van start. Zoals de naam al doet vermoeden, staat deze nieuwe toertocht op de langste dag van het jaar garant voor een ultieme wieleruitdaging. Met de komende drie Midzomer Challenges komt Golazo in actie voor KWF Kankerbestrijding.

lees meer