Midzomer Challenge steunt KWF Kankerbestrijding

images

Donderdag 21 juni gaat de Midzomer Challenge van start. Zoals de naam al doet vermoeden, staat deze nieuwe toertocht op de langste dag van het jaar garant voor een ultieme wieleruitdaging. Met de komende drie Midzomer Challenges komt Golazo in actie voor KWF Kankerbestrijding.

“Samen fietsen tegen kanker op een prachtig maar pittig parcours van 275 km is wat we gaan doen”, zegt Annemarie Stap namens Golazo. De route start in Den Haag en loopt vervolgens langs de andere grote steden in de Randstad. Onderweg fiets je door de duinen, polderlandschap, langs rivieren, over heuvels en door het plassengebied.

De Midzomer Challenge geeft alle deelnemers de mogelijkheid om bij inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan KWF. Ook kan men op het actieplatform van KWF zijn of haar deelname laten sponsoren. Door middel van deelname en sponsoring wordt kankeronderzoek naar huidkanker ondersteund.

Annebel Schipper, woordvoerder KWF Kankerbestrijding: “We zijn erg dankbaar voor deze actie van Golazo. Met het geld dat wordt ingezameld door de deelnemers van de Midzomer Challenge komen we samen steeds dichterbij de dag dat er niemand meer sterft aan kanker.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Goede zonbescherming helpt om huidkanker te voorkomen. Verbranding door de zon is een grote risicofactor op het krijgen van huidkanker, met name bij kinderen. Tijdens vergeten zonmomenten, ook tijdens zo’n mooie toertocht, is insmeren en bedekkende kleding noodzakelijk. Geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt.”

Over KWF Kankerbestrijding

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF. 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Dat betekent elke 5 minuten een diagnose. Dit zijn meer dan 100.000 mensen per jaar. Jaarlijkse sterven er 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. KWF Kankerbestrijding is als goede doel aan de Midzomer Challenge verbonden voor de edities van 2018, 2019 en 2020.

Over Golazo

Golazo heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van fietsevenementen en organiseert meer dan 50 fietstoertochten in Europa (België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Italië en Oostenrijk). In 2017 zijn meer dan 150.000 enthousiaste fietsers aan de start verschenen van één van de premium cycling events.