200 helden, 275 kilometer en één doel

images

200 helden gingen vanochtend vanaf Hotel NH Atlantic te Kijkduin van start voor de eerste editie van de Midzomer Challenge. De ultieme wieleruitdaging op de langste dag van het jaar. Met een jongste deelnemer van 21 en een oudste deelnemer van 73 jaar een zeer gemêleerd gezelschap. 275 kilometer fietsen voor jezelf en voor KWF Kankerbestrijding, dat was het doel. Na de bemoedigende woorden van Peter Neuhuijs van KWF vertrok het peloton vol goede moed richting het oosten.

Vanaf de start was het met windkracht 6 in de rug laagvliegen richting Rotterdam. Om vervolgens langs de Hollandse rivieren koers te zetten richting Amerongen. Na de beklimming van de Amerongse Berg draaide het parcours richting het noordwesten. Een flink uitdagende terugweg met veel tegenwind en een afwissend landschap door de bossen, de polder, het plassengebied en de duinen. De route tussen de 4e en 5e verzorgingspost werd door de deelnemers dan ook bestempeld als zeer pittig.

De gefinishte deelnemers, variërend van voldaan tot uitgeput namen een trofee als herinnering mee naar huis. Een groot compliment voor alle deelnemers voor de geleverde prestatie!

De volgende tocht op de We Are Cycling kalender is de NK Toertocht op  zondag 30 juni. Kijk op www.wearecycling.nl voor een overzicht met alle wielerevenementen.

De Midzomer Challenge wordt vanaf nu jaarlijks op 21 juni, de langste dag van het jaar, georganiseerd.